top of page

150 nieuwe 45' Swaps

150 nieuw gebouwde swapbodies, "swaps" , zijn toegevoegd aan onze vloot om onze intermodale service op de route Europa - Midden-Oosten te ondersteunen.Wat is het verschil tussen een swapbody en een standaard zeecontainer?


Het belangrijkste verschil ligt in hun ontwerp en gebruik:

Ontwerp:

Swapbodies zijn licht en hebben versterkte hoekpalen of sockets voor eenvoudig tillen en overdragen door gespecialiseerde voertuigen. Terwijl zeecontainers zwaarder zijn en permanente hoekfittingen hebben voor kraanhijsen. Ze zijn specifiek ontworpen voor zeevervoer.


Gebruik:

Swapbodies zijn veelzijdige containers die worden gebruikt voor intermodaal transport over verschillende modi zoals weg, spoor en zee. Ze worden vaak gebruikt in gecombineerde transportoperaties, waarbij lading naadloos moet worden overgebracht tussen verschillende soorten transport zonder te hoeven laden en lossen.


Standaard zeecontainers worden voornamelijk gebruikt voor het vervoeren van goederen via zeetransport. Ze worden geladen op schepen en vervoerd tussen havens. Hoewel ze over land kunnen worden vervoerd per vrachtwagen of trein, kunnen ze niet zo gemakkelijk tussen modi worden overgebracht als swapbodies.


Samengevat zijn swapbodies ontworpen voor multimodaal transport en bieden ze flexibiliteit bij het laden en lossen, terwijl standaard zeecontainers specifiek zijn ontworpen voor zeetransport en niet zo veelzijdig zijn wat betreft intermodaal transport.


Waarom kiezen voor swapbodies?

  1. Veelzijdigheid: Swapbodies maken eenvoudig laden en lossen mogelijk van zowel de zijkant als de bovenkant, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende soorten lading.

  2. Capaciteit: Met de mogelijkheid om tot 33 europallets te herbergen, bieden swapbodies voldoende ruimte voor efficiënt transport van goederen.

  3. Gestroomlijnde operaties: Deze kenmerken stroomlijnen logistieke processen, waardoor snelle en gemakkelijke beweging van lading tussen vrachtwagens, treinen en schepen mogelijk is.

  4. Flexibiliteit: Door het verbeteren van de laadflexibiliteit en het maximaliseren van de laadcapaciteit dragen swapbodies bij aan het optimaliseren van de efficiëntie van de supply chain.

  5. Ondersteuning van de mondiale handel: Swapbodies spelen een belangrijke rol bij het ondersteunen van naadloze wereldhandel door het faciliteren van efficiënt transport over verschillende transportmodi.


Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie!Comentarios


bottom of page